Dag två.

Kära vänner! Idag började jag och Emilia klockan tio med en mysig liten frukost och sedan bar det av mot botaniska trädgården typ precis bredvid mitt hotell (jag bor tydligen skitcentralt, sjukt bra hotell). Massa fina träd och växter och sånt. Det som var mest spännande var ju dock fåglarna som bodde där i stor burar. Den allra coolaste var nån slags gråblå häger som såg mest ut som ett sagodjur. Det fanns lite apor där också men dom såg så ledsna ut så det var inte lika skoj. Sen skulle vi försöka hitta till ett mysigt litet torg där man kunde se massa höga byggnader men vi var lite vilsna. När vi stod och kollade på kartan kom det fram en ung local-kille som frågade vart vi skulle och så ba tog han med oss på en genväg dit bort. Så himla rart! Vi ursäktade oss att vi tog upp hans gyllene tid men han sa att han ändå skulle åt det hållet så det var lugnt.

Torget var supermysigt och man såg massa coola höghus därifrån (alltså hela Hongkong består ju av höghus men man måste liksom typ stå i brygga för att se upp till toppen). Vi fick också bänksällskap av en lite gubbe som var ute och rastade sin fågel. Han gick liksom runt i den i en liten bur ute på stan. Gulligt och lite sorgligt för lilla fågeln som satt däri.

Sedan gick vi mot en färja som tog oss över vattnet till andra sidan stan. Alla små gubbar som jobbar på färjan har på sig små blåa tischor med en så seglarkrage på. Jättesöta. Väl över vattnet så gick vi på en walk of fame där man inte kände igen ett enda namn förutom dom kändaste, typ Jackie Chan och Jet Li. Eller jo dom hade ju visserligen en stor staty av Bruce Lee också. Sedan tog vi en tunnelbana (typ världens renaste tunnelbana också, man får inte äta eller dricka inne i tunnlarna) in mot en marknad som heter ladies market där dom hade massa roligt krimskrams. Så gick vi runt lite på marknaden och området däromkring, jag tror det hette Mong Kok? Det var en liten galleria där dom hade massa kläder och grejer som var importerade från Syd-Korea som var skojsig. Så är jag så imponerad också av Emilia som hittar överallt typ! Jag är liksom van att alltid få guida henne och hemmet fantastiska lokalsinne. Vi käkade middag på ett dim sum-ställe som är typ Kinas motsvarighet till tapas. Asgoda små dumplings och sånt. Mjammjam. Sen gick vi lite till på stan och letade efter ett ställe som sålde äggvåfflor. Det var så gott alltså! Det är typ en våffla med massa bubblor på så smakar det som nybakt sockerkaka typ. Sen åkte vi hem.

Killen som guidade oss till torget sa att det är typ högre luftfuktighet här i Hongkong än i regnskogen och jag kan verkligen tänka mig det! Crazy. Så är det tydligen inte så bra väder heller för att vara sommar, tycker inte det gör nått alls.

 

(nu hamnade bilderna helt i oordning men ni får improvisera lite. Tycker det är assvårt att skriva på telefonen också så ursäkta att inläggen blir lite upprepande och så, hehe)



Kommentarer
Gun

Vad mycket ni hunnit med ! Bra att hotellet var nice. Man ska lita på sin intuition. Knallröda fåglarna var snygga. Maten ser jättekonstig ut, men du gillar väl sånt.

2013-05-15 @ 23:26:44
Anders

Ta med ett par fåglar till mig ;D

2013-05-16 @ 00:15:34
Celina

Åh vilka fina fåglar! Maten ser jättegod ut, hoppas ni hittar fler bra ställen att äta på :)

2013-05-16 @ 08:25:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0